dimarts, 8 de gener del 2008

Xantatge polític i educatiu

Tenim un govern d’esquerres que, en educació, fa propostes de dretes. Si creieu que sóc massa radical, matisem-ho: fa propostes contradictòries, i algunes d’aquestes propostes per acció poden qualificar-se de dretes. Algunes omissions significatives són sospitoses. També té intencions benintencionades per canviar i millorar l’educació. Deixem-ho així.

Però les errades estan impregnades d’ una mena de vacuna que les justifica “urbi t orbi”: són fetes per un govern d’esquerres que ens ha costat molt d’arribar-hi. I si no volem aquestes ambigüitats i contradiccions el que ens espera és... caure en un altre govern de dretes com el que hem anat patint la vintena d’anys anteriors.

Recolzeu les nostres propostes, ja que sinó vindrà el caos i convergència.

I tot per la competència d’una part de l’equip de la Conselleria d’Educació. Ara que prediquem les competències potser ens les hauríem d’aplicar una mica tots i més els que tenen més responsabilitats.

Algun membre de l’actual Conselleria ha fet en el curs de la seva vida acadèmica i educativa, alguna aportació significativa –idea, pràctica, original, experimental...- a l’educació del nostre país? Amb això ja teniu un indicador dels que ens administren el dia a dia. Hem col·locat homes i dones de partit, en comptes de fer un plantejament més obert, plural i competent en una Conselleria com la d’educació que necessita de molt consens, pluralitat i creativitat.

No m’agraden els xantatges i no vull arribar a pensar que un govern no tripartit, tampoc serà tant dolent. Però, davant de les propostes de la Conselleria -avaluació, bases per laLlei, retalls en els pressupostos d'educació...- els altres socis del PSC (vegis ERC i IC) tampoc diuen res. Potser perquè educació no la consideren tant important com altres temes de país (túnel de Bracons, AVE, etc.)

Qui calla, però, atorga i accepta, companys.