diumenge, 30 d’agost del 2009

Final d'agost


Coincideix el final d'agost amb el final de les vacances. Els que ens dediquem a l'ensenyament el final d'agost, és el final d'estiu, i comencem a treballar d'aquí a un dia i mig.
La llista de feines a fer ha disminuït una mica però no del tot. Vol dir que comencem el curs amb alguns aspectes no preparats del tot.
Els mestres arriben a l'escola amb ganes i espectatives. A tots ens ha anat bé aquest descans. Segur que hem desconnectat.

Ara, quan anem fent-nos grans, les ganes de tornar a treballar es comparteixen amb les ganes també d'una vida més relaxada. A l'estiu relaxes el ritme, tornes a prendre la mida a les coses, als dies, a les persones. Durant el curs, una pressa coneguda comprimeix totes les hores i minuts. Sembla que s'acabi el temps cada dia. Que no hi ha temps per acabar res. Els nervis estan a flor de pell.
Comprenem de forma teòrica que les presses tenen com a conseqüència una disminució progressiva de l'eficàcia, nosaltres que volem ser tan eficaços! Tornar al temps dels esdeveniments, del kairos. Aplicar-ho també quan les presses i les pressions externes ens porten a haver de prendre decisions constants. Neutralitzar com a minim les pressions internes, les que nosaltres mateixos ens creem.
Un repte per a les properes setmanes.