dijous, 4 de febrer del 2010

Preinscripció

Comença les preinscripcions a l'escola, per l'any vinent. Angoixes, nervis, papers, esperances... Les famílies viuen un moment de gran tensió. Les escoles no saben com compaginar oferta i demanda.

Són dies importants, en els que des de l'escola has d'oferir tota la informació el més clara possible, tranquil.litzant a les famílies, aclarint els seus dubtes i convidant-los a implicar-se des dels inicis en l'educació dels seus fills.

Les demandes són molt diverses. Hi ha famílies que busquen escoles que "apretin", exigeixin, apostin per com més continguts millor... Fins i tot d'entrada, ja que aquesta consideren que serà la sel.lecció natural. Si quan el nen va creixent l'escola considera que no segueix el seu ritme, temps hi haurà de dir-ho i... que vagin a parar a la pública.

Hi ha famílies que busquen confiança a l'escola. Que necessiten i volen un àmbit de col.laboració i ajut que els permeti assumir el creixement inexorable del seu fill o filla, des d'una perspectiva el màxim de rica possible.

Cada família és un món. Totes les famílies tenen la seva interpretació de què volen pels seus fills i què els hi ofereix cadascuna de les escoles.

Trobar els elements comuns i compartir-los és la peça clau per aconseguir un bon projecte que encomani tota la comunitat.