dilluns, 30 d’agost del 2010

Pensant en els altres

La Sharah m'envia adreces de videos que connecten amb algunes de les idees que intento transmetre.

El primer és un reportatge de TV1, http://www.redesparalaciencia.com/1784/redes/2009/redes-49-educar-para-fabricar-ciudadanos

És un reportatge conduït per Eduard Punset, en el qual ens relata un congrés en el qual participen pedagogs i representants del budisme. "Educar para fabricar ciudadanos".

Un dels aspectes que aborda és el del professorat com a factor clau per tal de millorar l'escola. És un tema pendent que tenim el col.lectiu: assumir les nostres mancances no des de la culpabilització, sinó des de la professionalitat de poder millorar la nostra feina. Això és tot un repte.

El segon, http://elmundodearmandilio.blogspot.com/2008/12/pensant-en-els-altres-pensando-en-los.html és un reportatge d'una escola japonesa "Pensant en els altres". És una defensa de la importància del treball sobre les emocions en les nostres escoles. Un reportatge "emocionant" en molts moments. Tendre, senzill... que planteja què és important a l'escola i a l'educació dels infants. I com allò que és molt important cal saber-ho tractar, que tingui el seu lloc dins l'escola. La forma de fer del mestre em recordava els textos de Van Manen. I les pràctiques de molts companys i companyes que manifesten constantment una gran delicadesa en el seu treball a l'aula.

Dos bons documents per veure i comentar col.lectivament.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Joan,

L'enllaç al reportatge de redes no funciona, però l'he trobat a la web del programa: http://www.redesparalaciencia.com/1784/redes/2009/redes-49-educar-para-fabricar-ciudadanos

Joan Domènech Francesch ha dit...

Gràcies.