dilluns, 13 de setembre del 2010

Xarxes socials per la Jornada intensiva

Al Facebokk hi ha uns quants grups que han propiciat un debat sobre el tema de la supressió de la jornada intensiva i la proposta de no a les oclònies. El més nombrós és NO JORNADA INTENSIVA? NO SORTIDES, NO COLÒNIES...

Hi ha un parell més que podeu trobar fàcilment. Les opinions són majoritàriament a favor d'aquesta proposta, encara que de forma tímida, de tant en tant sorgeixi alguna veu que plantegi buscar altres solucions i propostes reivindicatives. N'hi ha una que m'ha agradat però que no ha merescut cap suport: fer la jornada intensiva encara que no ens l'autoritzin. Només hem d'aconseguir dos condicions: l'acord del Consell Escolar i que no siguem només quatre escoles les que ho fem.

Ah! Però aquesta mesura, com la de no lliurar cap paper a l'administració, no té grans adeptes. Són propostes massa arriscades.

Els que estan en contra del boicot a les Colònies són les famílies i els treballadors del sector del lleure. Tant uns com els altres tenen les seves raons.

Jo que no estic d'acord amb aquesta proposta, en una primera entrada que vaig fer sobre aquest tema, em lamentava que durant tots aquests anys ningú ha protestat perquè les escoles deixessin de fer colònies, o les mantinguessim com una cosa residual, o només hi anés el 30 % de l'alumnat. No he escoltat cap AMPA protestant, ni cap inspector pressionant a l'escola perquè en fessin, ni cap Director General recomanant i recolzant que se'n fessin.

Hi ha molta demagogia amb tot això.

Amb aquest tema, veiem com, el nostre col.lectiu, va avançant a tranques i barranques en el difícil camí de la professionalització.

Els participants en el Facebook estan molt animats i pensen que la Conselleria canviarà d'opinió. Malament si ho fa, i malament si no ho fa. No voldria estar en aquesta mena d'atzucac on s'ha situat, volgudament o no. En aquests moments, no té el recolzament ni dels que no fan colònies, ni dels que en fan.

En la perspectiva de canvi que no de millora, esperem que la propera Conselleria no arribi a fer bona aquesta. Això seria la pitjor jugada per a tota la Comunitat Educativa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Coneixes el com,unicat que han fet els sindicats? http://bit.ly/dxJp8z No diuen que donin suport, tot i que ho entenen... Com dius, cal trobar solucions que facin possible recuperar el valor pedagògic de les sortides i colònies, que facin possible la jornada intensiva (sense vincular-la a fer o no colònies), i que no s'afecti a altres sectors i persones afectades. Difícil.

Joan Domènech Francesch ha dit...

Difícil però ho hem d'intentar. Conec el comunicat i em sembla un "nedar i guardar la roba". Estan en tot el seu dret a fer-ho però crec que no es pot enviar un missatge tant equívoc per acontentar a tothom però no mullar-se gaire. Ja sé que tenen una situació difícil. Però els que continuem fent colònies, ens sentim menystinguts per aquest posicionament: semblem els tontos de la pel.lícula.