dissabte, 2 d’octubre del 2010

Fem una trama

Els mestres estem construint la trama de l'escola i del curs. Una mena de declaració de principis, intencions i, també, una descripció de l'estat del projecte.

Trama té dos significats que poden ser complementaris. La trama en un teixit és la forma com s'entrellacen els fils per aconseguir precisament formar una tela. Però la trama també és la història que hi ha darrera uns fets. Allò que és real i que fa moure els personatges d'una història.



Aportem paraules, mots, exmplicacions, imatges. Què ens passa pel cap? Als que portem 7 anys, als que acaben d'arribar a l'escola... Com vivim aquetes primeres setmanes? Ens entenen? M'entenen? Estic a l'açada? M'escolten? Em comprenen?

Fer un projecte no és cosa fàcil. Treballar en equip menys. Deia Dewey que comú, comunitat i comunicació són tres paraules amb un mateix origen. I afegia que no podem construir una comunitat sense tenir idees en comú... i sinó ens les comuniquem no ho aconseguirem mai.

Establir uns bons canals de ocmunicació és una qüestió simple i bàsica, però també difícil perque les cultures de cadascú, les maneres d'entendre l'escola, l'educació, les prioritats individuals, el currículum ocult que duem cadascun de nosaltres a l'esquena no és poca cosa.

Però hi estem donant voltes i voluntat no ens en falta. Segur que els resultats seran positius.