dijous, 28 d’octubre del 2010

Voluntaris


Necessitem voluntaris per l’educació. No per fer cap  suplència. Sinó per aconseguir que el nostre projecte tingui encara més sentit.

Aquests dies estem dissenyant com serà el Tots a l’escola d’enguany. El tots a l’escola és una activitat emblemàtica del Fructuós. Des de fa sis anys –el primer any hi va haver un petit assaig les tardes de la setmana de Sant Jordi- els pares, les mares, les àvies i els avis, els tiets, cosins, amics i demés família, entren a l’escola per fer de mestres. Els cinc primers anys varen ser dos dies en els quals, tot aquest personal entregat i entusiasta van contribuir a fer una escola diferent, a tastar una altra manera d’educar, a viure des de dintre i intensament què es cou durant 176 dies a les nostres aules.

Aquests dos darrers cursos hem eixamplat l’horitzó. Durant quinze dies les famílies poden venir a les aules a fer activitats, amb els mestres. I després, durant un dia, l’escola estarà a les seves mans. És una proposta agosarada, que ens porta molta feina i que requereix una confiança absoluta entre totes les parts. I, per ara, hi és garantida.

Enguany el 4 de maig serà la data. I el tema, els sentits (i els no sentits com va apuntar molt encertadament una mare a la reunió de la comissió organitzadora).

Però necessitem més mans, més voluntaris. No en tenim prou amb les mares i pares de la biblioteca, els que ens ajuden a la pàgina web, els de les comissions de menjador, d’estraescolars, de festes, de revista, els que ens ajuden en el disseny dels papers, publicacions i revistes... els que participen activament al Consell Escolar, els delegats (quanta feina que poden fer!) L’escola en necessita més, perquè aquesta participació és una de les ànimes que dóna sentit al projecte. Potser no sabrem com organitzar-ho però hauríem de ser capaços de caminar cap a una escola amb les portes més obertes encara.

Tenim la sort que sempre hem valorat aquesta implicació. I estic convençut de que no n’hi ha més perquè potser no podem assumir-la. Com deia l’altra dia un pare sortint d’una reunió: estar en aquesta escola és apassionant. La veritat és que aquest és un dels motius que fa que molts dels mestres de l’equip hi esmercin tantes hores. I que moltes famílies treballin per fer-ho possible i evident cada dia.

Però encara necessitem més mans. Qui s’apunta?